Image

2. Savunma Sanayisi Buluşmaları

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, savunma sanayisinin geliştirilmesine yönelik birçok proje yürüttüklerini belirterek, "Tabiri caizse sadece taşeronluk ve işçilik yaparak bir katma değer üretmek yerine, teknolojide yüksek katma değer oluşturmak bizim esas hedefimiz." dedi.


İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve SAHA İstanbul iş birliğiyle "Savunma Sanayisinde Yerli ve Milli Üretim Arayışları" temasıyla düzenlenen 2. Savunma Sanayisi Buluşmaları etkinliği İstanbul'da bir otelde gerçekleştirildi.


Programın açılışında konuşan, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, savunma sanayisinde yerli ve mililik oranını yüzde 100'e ulaştırmaya çalıştıklarını belirterek, "Tabiri caizse sadece taşeronluk ve işçilik yaparak bir katma değer üretmek yerine, teknolojide yüksek katma değer oluşturmak bizim esas hedefimiz. Kanunun bize verdiği, Türk Silahlı Kuvvetlerini ve güvenlik güçlerini modernize etme görevi ancak milli savunma sanayisini geliştirmekle mümkün." dedi.

footerImage